Eritip soğuttuğunuz çikolataya şekil vermek için polikarbon kalıplar kullanmanız önemlidir. Bu kalıplar hem çikolatanın parlaklığının görünür olmasını hem de çikolataların kalıplardan kolay bir biçimde ve şekli bozulmadan çıkmasını sağlar.

Polikarbon çikolata kapları, oldukça farklı biçimlerde üretilmektedir. 

Sıradan çikolata şekilli kalıpların yanı sıra, Pastamer'de çok çeşitli modelleri bulabilirsiniz. 

Bunları, çikolata yapımı uğraşınıza renk katmanız için tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu kaplarda yapacağınız çikolataları emin olun çocuklarınız da çok sevecektir.

Çikolatalara şekil verme aşamasına geri dönersek, öncelikle çikolatayı sade mi yoksa çeşitli mi yapmak istediğinize karar vermelisiniz. 

Bazen, çikolata yapımı işlemi, sadece çikolatayı farklı bir şekle sokmak için yapılabilir. 

Diğer yandan hem şekil hem de ek içerik eklemek için de çikolata yapımı uğraşına girilebilir. 

Eğer sade bir çikolata elde etmek istiyorsanız, çikolatayı kaplara doğrudan doldurabilirsiniz. 

Eğer içine çeşitli meyveler veya kuruyemişler eklemek istiyorsanız da kapların sadece yarısına kadar doldurun. 

Sonra içine, eklemek istediğiniz malzemeyi koyun ve tamamını doldurun.

Bu aşamada dikkat edilmesi gereken bir nokta daha ortaya çıkıyor. 

O da kalıplara dökülen çikolatanın içinde oluşma ihtimali olan hava kabarcıkları. 

Bunun oluşmasını önlemek için, içi dolu kalıpların tezgâha bir iki defa vurulması yeterli olacaktır. 

Eğer çikolatalar, kabın kenarlarından taşarsa taşan kısımları temizlemek çikolataya iyi bir görüntü sağlayacaktır. 

Tüm bunlara dikkat ettikten sonra, çikolatanızı buzdolabına kaldırabilirsiniz. 

Çikolatalarınızın yenilmeye hazır olduğunu içinde bulunduğu kabın kenarlarını bırakmasından anlayabilirsiniz. 

 

Daha sonra ise, çikolatalarınızı kabı esneterek çıkartın. Sıra dışı içerik ve şekildeki çikolatanız hazır, afiyet olsun.

1. Adım: Şu malzemeleri hazırlayın;  polikarbon çikolata kalıbı,  dijital termometre,  mayonez tenceresi, şef bıçağı,  kesme tahtası,  silikon yanmaz spatula, spatula

2.Adım: Çikolatalarınızı bıçakla küçültebildiğiniz kadar doğrayın.

3.Adım: Çikolatınızı ocakta benmari usulü eritin.

4.Adım: Çikolatanız ısınırken  yanmaz silikon spatula yardımı ile karıştırın. Çikolatanızı  dijital termometre ile 50-55 dereceye kadar ısıtın.

5.Adım: Isı vermeyi sonlandırın ve karıştırmaya devam edin. Sıcaklığın 27 derecede kalmasına dikkat edin.

6.Adım: Isıyı yeniden 30-32 dereceye getiriniz.

7.Adım: Çikolatayı krema torbasına dökün.

8.Adım: Çikolatayı kalıbın içine sıkınız.

9.Adım: Çikolatayı polikarbon kalıba döktükten sonra.  spatula ile fazlalıklarını sıyırıp buzdolabında beklemeye alınız.

10.Adım: Çikolatalarınız donduktan sonra kalıplardan kolaylıkla çıkartabilirsiniz.

11.Adım: Pastamer olarak çikolata yapımınızda ürünlerimizle en büyük yardımcınız olmaktan mutluluk duyar, kolaylıklar dileriz.

Ürün Slider