Malzemeler

6 yumurta

5 kahve fincanı toz şeker

5 kahve fincanı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

2 tutam yeşil gıda boyası

 

2 tutam kırmızı gıda boyası

 

Dolgusu için

Yarım kg çilek

1 çay bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı mısır nişastası

Yarım çay bardağı su

Üzeri için

200 ml krema

200 ml bitter çikolata

 

Renkli şekerlemeler

 

Renkli Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurtalarla toz şekeri çırpın. Şeker eridikten sonra ayçiçeği yağını ekleyip çırpın.  Elediğiniz un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Hamuru ikiye bölün. Birinci hamura yeşil gıda boyasını ekleyip karıştırın. İkinci hamura kırmızı gıda boyası ilave edip karıştırın. Her iki hamuru yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen şekilli kek kalıbına aktarıp önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika pişirin. 

 

Her iki keki uzunlamasına üç parçaya kesin. Çilek püresi için çilek ve şekeri pişirin. Çilekler yumuşayınca ezin.  Üzerine suda erittiğiniz nişastayı ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ılımasını bekleyin. Soğuyan kekleri ikiye bölün. Bir kırmızı kek ile bir yeşil keki yan yana alın. Arasına çilek püresi sürün. Kırmızı kekin üzerine yeşil keki, yeşil kekin üzerine kırmızı keki yerleştirin. Aralarına kalan çilek püresini sürerek tüm kekleri bu şekilde dizin. Krema için 200 ml kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Bitter çikolatayı ekleyip eritin. Buzdolabında soğuması için bekletin. Katılaşan krema ile kekin dışını kaplayın. Buzdolabında dinlendirin. Üzerini renkli şekerlemelerle süsleyip servis yapın.

 

 

Ürün Slider